In 2019 deed ik mee in de Inktober challenge, waarbij voor elke dag van Oktober je een tekening maakt aan de hand van een prompt. Op dag 12 was dat woord "dragon" waar ik deze tekening voor maakte. Terwijl ik deze tekening aan het maken was kreeg ik meteen ideeën voor een verhaal rond deze grot.
Tijdens een workshop creatief schrijven heb ik alle ideeën die ik had op een rijtje gezet en het uitgewerkt tot een eerste concept voor een verhaal. Het verhaal gaat over een legende over de grot die ik geïllustreerd had, en met een woordspeling op dragon kwam ik op de naam naar wie de legende vernoemd is, De legende van Drogan. In het verhaal (dat voor kinderen is geschreven) staat de legende zo uitgelegd:
Een aantal maanden later kreeg ik de kans om mee te doen aan een workshop prentenboek illustratie, en hiervoor moest ik een verhaal meenemen dat ik wilde gaan illustreren. Die kans greep ik met mijn eigen verhaal.
In de workshop hebben we een kaft ontworpen, een eerste pagina en een schets voor de rest van het boek, dat toen nog 24 pagina's zou hebben.
Voor de kaft wilde ik graag mijn originele illustratie gebruiken, alleen moest de stijl wel omgezet worden in een prentenboek stijl. Door gebruik te maken van een aquarel papier textuur en een waterverf brush kon ik zonder heel veel detail toch in een fijne stijl een ontwerp opzetten.
In de zelfde stijl kon ik heel makkelijk ook de eerste pagina opzetten. Omdat ik het hele verhaal al uitgeschreven had kon ik dat ook makkelijk opknippen en een schets opzetten.
De maanden daarna heb ik elke pagina uitgewerkt, ontdekt dat bepaalde dingen niet waren uitgelegd zoals de eerste en laatste pagina die enkel moeten zijn ipv spread, en ontdekt dat veel drukkers pas drukken vanaf 36 pagina's binnenwerk. Maar na veel herschrijven, illustraties schuiven en bijtekenen is uiteindelijk een af prentenboek ontstaan.
Back to Top