MISSION N317V
dark ride
Oktober 2021 - juni 2022
Voor mijn laatste semester aan kunstacademie AKV St. Joost wilde ik een project kiezen wat al mijn grootste passies samenvoegt in één project. Om mijn droom voor themepark design te combineren met sculpturen en het fantasy genre heb ik een project opgezet waarbij ik een dark ride ontwerp over een spannend ruimte avontuur en dit uitwerk in een pitch bible en een maquette.

De legende van Drogan
dark ride / achtbaan
Augustus 2020 - Februari 2021
Omdat het ontwerpen van een pretpark attractie hoog op mijn bucketlist staat besloot ik na het prentenboek af te hebben gemaakt, dit als uitgangspunt te gebruiken voor een dark ride concept. Hierin heb ik aan de hand van schetsen, referenties en tekst het concept voor de ride helemaal uitgewerkt, van de meandering tot het baantype en van de muziek tot de souvenirs. 
De legende van Drogan
prentenboek
Oktober 2019 - Augustus 2020
dit project begon met een inktober tekening, met als inspiratie het woord "draak". Een paar maanden later heb ik tijdens een cursus creatief schrijven een verhaal rond de illustratie geschreven. Weer een aantal maanden later kreeg ik de mogelijkheid om een cursus prentenboek illustratie te volgen. Die kans heb ik gegrepen om van mijn eigen verhaal een prentenboek te maken. 
De zoektocht naar de bostrollen
mysterie / speurtocht
November 2020 - januari 2021
tijdens de minor Experience Design aan de HKU was de opdracht simpel: "ontwerp een ervaring". Met het idee "mensen op een veilige maar leuke manier naar buiten krijgen tijdens de lockdown" in combinatie met mijn fascinatie voor sprookjes en fantasie heb ik een mysterie gecreëerd over een (echt bestaande) lokale legende. De elementen van het mysterie zijn verspreidt over het bos, maar een kaart of aanwijzingen over wat er is of waar het is zijn er niet. Door de interesse van een toevallige voorbijganger net genoeg te prikkelen zodat hij zelf  op zoek gaat, en zijn ondervindingen deelt op bijvoorbeeld Facebook, moet de oplossing van het mysterie zichzelf gaan vormgeven.
Het wereldplein
attractie her-ontwerp
Februari 2021 - April 2021
TAAAA TA TA TAAAA TATA TA TADAAAA! Wie houdt er niet van? Omdat er veel controversie is rond de Efteling attractie Monsieur Cannibale leek het mij een leuk experiment om de attractie in een nieuw jasje te steken: die van overbuur het Carnaval Festival. Vervolgens heb ik het project uitgebreid om er ook een horeca punt bij te ontwerpen, voor op het plein tussen de twee attracties, wat daardoor alle elementen samen trekt tot het wereldplein.
Back to Top