Tijdens een conversatie met een vriendin kwamen we samen op het idee "wat als Monsieur Cannibale aangepast werd om het thema van Carnaval Festival te hebben?". Vanwege de controversie rond de huidige attractie zou het een goed idee zijn om de ride een make-over te geven.
Uit een blogpost van de Efteling leerde ik dat het ontwerpteam steeds meer bezig is met thema gebieden bedenken, inclusief horeca en shops, in plaats van losse attracties. Dit bracht mij op de keuze voor het thema Carnaval Festival en deed me daarnaast ook nadenken over horeca. 
Uiteindelijk heb ik het concept wereldplein bedacht. Het plein waaraan de Carnaval Festival en de Monsieur Cannibale liggen, en ook al een Carnaval Festival thema souvenir winkel. Als de twee attracties beide het zelfde thema krijgen maakt dit het plein tot één geheel, waar ter aanvulling 7 eetkraampjes komen die elk een eigen continent vertegenwoordigen. In die eetkraampjes zijn hapjes van de verschillende continenten te krijgen, waardoor het hele plein een soort wereldreis wordt.
Afrika
voor het Afrikaanse kraampje heb ik inspiratie gehaald uit de traditioneel Afrikaanse stoffen, maar ook de slang uit Egypte. Omdat bij Afrika vaak meteen het stereotype tentjes met arme mensen in mensen op komt, wil ik in de hapjes die hier verkocht worden ook een afwisseling laten zien met bijvoorbeeld eten uit Egypte of Tunesië. 
antartica
voor Antarctica heb ik voornamelijk de scène uit de attractie als inspiratiebron gebruikt. En omdat Antarctica onbewoond is, leek me dit een mooie manier om een ijskraampje vorm te geven.
Azië
azië is het grootste continent, en daardoor ook heel divers. Voor het uiterlijk van dit kraampje heb ik vooral gekeken naar china/japan, maar in de hapjes zou ik ook iets willen laten terug komen van Rusland en India, omdat die beide een heel andere cultuur hebben.
Europa
Europa  bestaat uit heel veel verschillende landen met elk een heel andere cultuur, wat moeilijk in 1 uiterlijk te vatten was. vandaar dat dit kraampje focust op bijvoorbeeld het reizen tussen alle landen, en de vele soorten (vogels) van 1 diersoort. Omdat de Efteling in europa ligt wilde ik daar ook een aantal verwijzingen naar maken, zo is de stoomtrein die uit het park, is de vogel rechts boven die van de Vogel Rok poort (die ook aan dit zelfde plein ligt) en zit links boven Jet. Hoewel het makkelijk zou zijn om voor europa hapjes te nemen als pizza en kroket zou ik liever minder standaard hapjes kiezen, zodat er nog een aspect van ontdekkingsreis in zit als de gast iets typisch noorweegs, Grieks of Portugees eet.
Noord-Amerika
Noord-Amerika bestaat uit 3 landen die alle 3 heel verschillend zijn, vandaar ook dat in het ontwerp Mexico (de gitarist), Canada (de eland) en USA (sterren en strepen) apart vertegenwoordigd zijn, en dit wil ik in de hapjes ook voort zetten, uit elk van de landen iets.
Oceanië
Omdat Oceanië compleet omringd is door water wilde ik daar graag iets mee doen in het ontwerp van dit kraampje. Hoewel veel van de hapjes voor iedereen lekker moeten zijn, lijkt mij het toch interessant om voor de waaghalzen bij dit kraampje iets met insecten te doen, omdat Australië ook bekend staat om z'n gevaarlijke dieren en vele insecten.
Zuid-Amerika
ondanks dat Zuid-Amerika heel rijk is aan culturen en verschillende interessante aspecten wilde ik hier graag focussen op het carnaval, omdat dit in lijn ligt met Carnaval Festival als thema. In de hapjes wil ik wel meer diversiteit laten zien.
Back to Top